Voetreflex en coaching voor bedrijven

Ilse Olislagers van Reflextherapie Eindhoven is afgestudeerd in stress en stress gerelateerde klachten binnen het bedrijfsleven. Ze heeft haar onderzoek naar deze klachten bij Philips gedaan. Daar heeft ze onderzocht wat voetreflexologie in combinatie  met coaching daarin kan betekenen. Na aanleiding van de goede resultaten en bevindingen van dit onderzoek, is er besloten om dit op grotere schaal voort te zetten. Reflextherapie Eindhoven heeft twee jaar lang wekelijks werknemers van Philips voetreflexbehandelingen in combinatie met coaching gegeven.

In het onderstaande filmpje leg ik uit wat stress is, wat de ernstige gevolgen voor je lichaam kunnen zijn en hoe voetreflex deze klachten kan behandelen. Ben je benieuwd naar de volledige presentatie over stress, neem dan contact op. Ik vertel graag meer over de gevolgen van stress en wat coaching en voetreflex voor jouw organisatie kan betekenen.

Psychosociale arbeidsbelasting (PSA)

Tegenwoordig liggen de arbeidsrisico’s steeds meer op het psychosociale vlak. Dat wil zeggen dat de werknemer steeds meer onder invloed staat van de mentale, emotionele en sociale aspecten van het werk. Zo werken we steeds meer onder hoge tijdsdruk en toenemende hoge eisen aan flexibiliteit.

Psychosociale klachten: beroepsziekte nummer 1

Uit onderzoek van TNO blijkt, dat vier op de tien werknemers in Nederland last van werkdruk heeft. Ruim één op de acht werknemers heeft last van burn-outklachten. Werkdruk wordt door werknemers en werkgevers het meest genoemd als achterliggende oorzaak van ziekteverzuim.

Een derde van het ziekteverzuim in Nederland wordt veroorzaakt door werkgerelateerde psychosociale klachten. Dat maakt de psychosociale klachten de meest voorkomende beroepsziekte in ons land.

(Bron: Rijksoverheid, 16 mei 2013)

Refloxologie als antwoord op psychosociale arbeidsbelasting

In Denemarken (maar ook in andere landen in Europa) wordt reflextherapie op grote schaal toegepast. Daaruit is bewezen dat reflexologie een belangrijke rol speelt bij het terugdringen van het ziekteverzuim en het bevorderen van de productiviteit.

(Bron: Eriksen, Leila, Reflexology - Research and Effect Evaluation in Denmark)

Totaaltherapie

Coaching in combinatie met voetreflexologie is een totaaltherapie die naar de gehele mens kijkt. Niet alleen het fysieke lijf maar ook het emotionele, sociale en mentale deel wordt meegenomen in de behandelingen. Daarbij kijkt coaching en voetreflexologie naar de oorzaak van de problematiek en niet enkel naar het gevolg.

Ziekte of klachten zijn de manier van ons lichaam om ons te vertellen dat er iets niet in orde is. Het heeft geen zin om enkel en alleen de klacht te behandelen. Symptoombestrijding lost niets op. De klacht komt weer terug of uit zich op een andere manier. Je zult moeten kijken naar de reden waarom deze klachten spelen. Door gebruik te maken van gesprekken en voetmassage wordt de klacht inzichtelijk. En bewustwording is het begin van herstel.

Tevreden cliënten

Dank je Ilse, voor de geweldige service!

Ilse heeft bij ons op kantoor twee jaar lang medewerkers gedurende een cycles van 6 behandelingen gegeven. Alle collega’s zijn zeer tevreden over de professionele en empatische wijze waarop Ilse met haar clienten omgaat. De behandelingen leiden tot afname van stress-gerelateerde klachten. Hetgeen het plezier in het werk en de prestaties bevorderd. Het was heel comfortabel dat Ilse de hele cyclus bij ons op kantoor kon uitvoeren. Dank je Ilse, voor de geweldige service!

Paul Smilde
Commercial Supply Chain Leader, Philips


Ilse weet bij de eerste afspraak de juiste punten te raken

Ilse is heel kundig in haar vak en weet bij de eerste afspraak de juiste punten te raken. Haar uitleg is ook heel duidelijk en daardoor weet je precies wat je kan verwachten. Ze denkt ook mee na vervolg stappen.

Evelyne van der Helm
Assistent Philips Healthcare


My expectations of reflexology have been more than exceeded

My expectations of reflexology have been more than exceeded once I started my sessions with Ilse. Not only did we look at some physical ailments, but reflexology really helped me with dealing and transforming some personal and emotional issues that were affecting my daily life. Ilse is a kind and open person who knows how to ask the right questions at the right time. She knows how to combine the physical and emotional planes for a long lasting change.

I would recommend Ilse’s treatments for anyone who is dealing with stress-related and personal issues.

Remco van Lokven
Value Stream Lead Consumables