Werkwijze voetreflex

Voetreflex behandelt zowel de lichamelijke klachten als de emotionele klachten. Dat wil zeggen dat niet alleen het fysieke lichaam behandeld wordt, maar er ook gekeken wordt naar de emotionele, mentale en sociale aspecten van de mens.

Voetreflex kijkt naar de oorzaak

Een klacht of ziekte is de manier waarop ons lichaam vertelt dat er iets niet in orde is. Door alleen de klacht of ziekte te behandelen los je de oorzaak niet op. De klacht komt gewoon weer terug of uit zich op een andere manier. Met voetreflex kijken we naar de oorzaak van het probleem. Dat doen we door met tijd en aandacht naar de cliënt te luisteren. Door middel van het gesprek en de massage van de voeten kunnen we de klacht inzichtelijk maken. Hierdoor ontstaat er bewustwoording. En bewustwoording is het begin van herstel.

De eerste afspraak

Bij de eerste afspraak vindt er een intakegesprek plaats. In dit gesprek wordt de klacht besproken. De voetreflextherapeut loopt een aantal vragen met je door en je voeten worden behandeld. Met deze informatie stelt de therapeut een persoonlijk behandelplan samen. In het behandelplan staat vermeld, wat het beoogde doel is en in hoeveel voetreflexbehandelingen dat bereikt kan worden.

Het behandelplan wordt ondersteund door de bevindingen op de voeten. Deze bevindingen bestaan uit zowel visueel als tactiel onderzoek en word voetdiagnostiek genoemd. Visueel doordat de voetreflexoloog aan de voet kan zien waar er verstoringen zitten. En tactiel door de voeten te behandelen. Hierdoor kan de voetreflexoloog de gevoelige gebieden voelen en in kaart brengen.

Meridianen

Daarnaast werken we met de meridianen. Meridianen zijn energiebanen die door ons lichaam lopen. Wanneer er een blokkade in een meridiaan ofwel energiebaan zit veroorzaakt deze ziekte. Ook hier geldt dat de ziekte een uiting is van een dieper liggend probleem. Door de specifieke punten ofwel acupunctuurpunten op de meridianen te behandelen, kunnen de blokkades opgeheven worden.

Door deze combinatie behandelt voetreflex de oorzaak van de klacht. Daarbij werken we ook op de klacht zelf. Een behandeling brengt het lichaam namelijk in beweging en dat uit zich in;

  • Voetreflex bevordert de doorbloeding
  • Voetreflex brengt verlichting bij spanning en stress
  • Voetreflex stimuleert het verwijderen van afvalstoffen in het lichaam
  • Voetreflex helpt het natuurlijk evenwicht te herstellen

De vervolg behandelingen

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de aard en ernst van de klacht. Ook wordt er steeds gekeken naar reacties op voorgaande behandelingen en deze worden meegenomen in de vervolgbehandelingen. Lees meer over mogelijke reacties bij een voetreflexbehandeling.

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Neem dan gerust contact op.

Tevreden cliënt

Mijn rugklachten zijn weggebleven

Naar aanleiding van steeds terugkomende rugklachten heb ik in oktober bij Ilse aangeklopt. Ik kon diezelfde week nog langs komen voor de eerste behandeling.

Ik heb nu ongeveer 7 voetreflexbehandelingen gehad. Je wordt warm ontvangen en iedere behandeling eindigt met een heerlijk ontspannende voetmassage. Mijn rugklachten zijn niet meer terug gekomen, ik ervaar minder spanning in mijn hele lijf en voel me energiek, fit en fijn.

Ilse past haar voetreflex sessies nu aan op mijn specifieke behoeften van die dag en legt daarbij ook altijd uit waarom ze een bepaalde techniek gebruikt en hoe deze zou kunnen helpen. Ik ben zeer tevreden over de behandelingen en resultaten en blijf haar zeker bezoeken!!! Dank je wel Ilse, tot gauw weer !!!

Pascalle uit Eindhoven