Over de voetreflexoloog

Mijn naam is Ilse Olislagers-Fessl (1979), ik woon in Eindhoven en ik heb mijn eigen praktijk voor voetreflextherapie.

Mijn opleidingen

Voetreflexologie is een bijzonder mooi vak wat met gedegen kennis en kunde uitgevoerd dient te worden. Het is daarvoor ook niet voor niets dat er eisen aan de natuurgeneeskunde zijn gesteld. Naast mijn 4 jarige HBO opleiding voetreflexPlus ben ik ook in het bezit van de diploma’s medische en psychosociale basiskennis. Ook heb ik mijn kennis uitgebreid met de opleiding zenuwreflexologie. Deze opleiding is een zeer grote meerwaarde in nieuwe inzichten en behandeling van pijn.

Coaching en voetreflex totaaltherapie

Door mijn opleidingen ben ik geschoold in therapeutische gespreksvoeringen en coaching. Door mijn onderzoek naar stress en stress gerelateerde klachten binnen het bedrijfsleven, onder meer bij Philips, heb ik een coaching en voetreflex totaaltherapie ontwikkelt. Deze vorm werkt heel goed binnen het bedrijfsleven en doe ik met veel plezier.

Voeding en beweging

Momenteel ben ik bezig om steeds meer voeding en beweging te integreren in de behandelingen. Omdat er zoveel onduidelijkheid bestaat over wat verstandig eten en bewegen is. Met mijn opleiding als voedingsdeskundige en de orthomoleculaire verdieping kan ik ook daarin van advies of raad voorzien.

Aangesloten bij beroepsvereningingen

Omdat ik kwaliteit en professionaliteit belangrijk vind, ben ik lid van de beroepsvereniging VBAG, Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze. Deze vereniging stelt kwaliteitseisen aan zijn leden. Zo ben ik verplicht tot o.a. jaarlijkse gekwalificeerde bij- en nascholing, geldig houden van EHBO-diploma en inschrijving bij College Bescherming Persoonsgegevens. Daarnaast ben ik aangesloten bij het RBCZ, Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg. Deze stichting certificeert en registreert therapeuten op HBO-niveau.

Bij- en nascholing

Ik heb diverse bijscholingen gevolgd:

 • Embodiment resonant
 • Transformation healing
 • Zenuwreflexologie bij MNT-NR International ( International Association for Manual Neurotherapy and Nerve Reflexology ) Deze opleiding is een zeer grote meerwaarde in nieuwe inzichten en behandeling van pijn. Pijn is veelal niet te duiden en te vaak is men uitbehandeld terwijl de pijn er nog is. Voor mij was deze opleiding een "must" om mijn cliënten zo goed mogelijk en volgens de nieuwste inzichten te kunnen behandelen. Deze opleiding omvat de vakdomeinen: neurologie en neurofysiologie van het perifere en centrale zenuwstelsel, fysiologie en pathofysiologie van pijn, theorie en praktijk van de zenuwreflexologie.
 • Orthomoleculair voedingsadviseur. Vaak hebben gezondheidsklachten een raakvlak met de voeding die we tot ons nemen. Deze opleiding heeft mij verdere kennis in voeding vergroot en kan ik naast mijn behandeling ook inzichten geven in leef- en voedingspatronen.
 • ART technieken, Advanced Reflexology Techniques. ( Dit zijn aanvullende technieken die meer geconcentreerd en dieper werken dan de conventionele behandeling)
 • Cranio Connectieve Therapie. (Richt zich met name op het gebied tussen hoofd (cranium) en sacrum (heiligbeen), waar de wervelkolom deel vanuit maakt en dus ook het centrale zenuwstelsel.)
 • Zwangerschap en bevalling
 • Baby’s en kinderen
 • Magnetiseren (Behandelen van de fysieke, emotionele, mentale en spirituele lagen)
 • Oorreflexologie
 • Handreflexologie
 • Rouwverwerking (Omgaan met verlies en/of veranderingen in het leven)

Voetreflextherapie is mijn passie

Zorgen voor mensen is voor mij het mooiste wat ik kan doen. In de tijd waarin veranderingen elkaar snel opvolgen en keuzes onbeperkt lijken, vragen we veel van onszelf en elkaar. Ons lichaam lijkt daaraan wel eens ondergeschikt. De balans is vaak zoek of best lastig te behouden. Ik wil als voetreflextherapeut samen met jou de balans en harmonie in jouw leven herstellen en behouden.

De voetreflexoloog Ilse Olislagers Fessl

Tevreden cliënt

Ilse weet bij de eerste afspraak de juiste punten te raken

Ilse is heel kundig in haar vak en weet bij de eerste afspraak de juiste punten te raken. Haar uitleg is ook heel duidelijk en daardoor weet je precies wat je kan verwachten. Ze denkt ook mee na vervolg stappen.

Evelyne van der Helm