Over de voetreflexoloog

Mijn naam is Ilse Olislagers-Fessl (1979), ik woon in Eindhoven en ik heb mijn eigen praktijk voor voetreflextherapie.

Mijn opleidingen

Voetreflexologie is een bijzonder mooi vak wat met gedegen kennis en kunde uitgevoerd dient te worden. Het is daarvoor ook niet voor niets dat er eisen aan de natuurgeneeskunde zijn gesteld. Naast mijn 4 jarige HBO opleiding voetreflexPlus ben ik ook in het bezit van de diploma’s medische en psychosociale basiskennis.

Aangesloten bij beroepsvereningingen

Omdat ik kwaliteit en professionaliteit belangrijk vind, ben ik lid van de beroepsvereniging VBAG, Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze. Deze vereniging stelt kwaliteitseisen aan zijn leden. Zo ben ik verplicht tot o.a. jaarlijkse gekwalificeerde bij- en nascholing, geldig houden van EHBO-diploma en inschrijving bij College Bescherming Persoonsgegevens. Daarnaast ben ik aangesloten bij het RBCZ, Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg. Deze stichting certificeert en registreert therapeuten op HBO-niveau.

Bij- en nascholing

Ik heb diverse bijscholingen gevolgd:

  • Zenuwreflexologie bij MNT-NR International ( International Association for Manual Neurotherapy and Nerve Reflexology ) Deze opleiding is een zeer grote meerwaarde in nieuwe inzichten en behandeling van pijn. Pijn is veelal niet te duiden en te vaak is men uitbehandeld terwijl de pijn er nog is. Voor mij was deze opleiding een "must" om mijn cliënten zo goed mogelijk en volgens de nieuwste inzichten te kunnen behandelen. Deze opleiding omvat de vakdomeinen: neurologie en neurofysiologie van het perifere en centrale zenuwstelsel, fysiologie en pathofysiologie van pijn, theorie en praktijk van de zenuwreflexologie.
  • ART technieken, Advanced Reflexology Techniques. ( Dit zijn aanvullende technieken die meer geconcentreerd en dieper werken dan de conventionele behandeling)
  • Cranio Connectieve Therapie. (Richt zich met name op het gebied tussen hoofd (cranium) en sacrum (heiligbeen), waar de wervelkolom deel vanuit maakt en dus ook het centrale zenuwstelsel.)
  • Zwangerschap en bevalling
  • Baby’s en kinderen
  • Magnetiseren (Behandelen van de fysieke, emotionele, mentale en spirituele lagen)
  • Oorreflexologie
  • Handreflexologie
  • Rouwverwerking (Omgaan met verlies en/of veranderingen in het leven)

Voetreflextherapie is mijn passie

Zorgen voor mensen is voor mij het mooiste wat ik kan doen. In de tijd waarin veranderingen elkaar snel opvolgen en keuzes onbeperkt lijken, vragen we veel van onszelf en elkaar. Ons lichaam lijkt daaraan wel eens ondergeschikt. De balans is vaak zoek of best lastig te behouden. Ik wil als voetreflextherapeut samen met jou de balans en harmonie in jouw leven herstellen en behouden.

De voetreflexoloog Ilse Olislagers Fessl

Tevreden cliënt

Ilse weet bij de eerste afspraak de juiste punten te raken

Ilse is heel kundig in haar vak en weet bij de eerste afspraak de juiste punten te raken. Haar uitleg is ook heel duidelijk en daardoor weet je precies wat je kan verwachten. Ze denkt ook mee na vervolg stappen.

Evelyne van der Helm