Wat is voetreflexologie

Reflexologie is een verzamelnaam voor een aantal behandelmethoden zoals hand-, oor- en voetreflexologie. Voetreflex is de meest bekende vorm. Reflextherapie gaat ervan uit dat op de handen, oren en voeten gebieden liggen die corresponderen met alle klieren en organen in ons lichaam. We noemen dit de reflexzones. Wanneer deze reflexzones behandeld worden, ontstaan er reacties in het lichaam. Deze reacties stimuleren het zelfherstellend vermogen van het lichaam, waardoor klachten kunnen verminderen of verdwijnen.

Wat doet voetreflexologie?

Voetreflexologie zorgt voor een betere doorbloeding, waardoor blokkades opgeheven kunnen worden en afvalstoffen sneller het lichaam kunnen verlaten. Het brengt verlichting bij spanning en stress en heeft als doel het natuurlijke evenwicht in het lichaam te herstellen. Voetreflextherapie is zeer effectief als (preventieve) maatregel om een goede geestelijke en lichamelijke gezondheid te behouden en/of te bevorderen.

Voor wie is voetreflextherapie bedoeld?

Voetreflextherapie is geschikt voor iedereen, jong en oud. Een behandeling kan ingezet worden bij ziekte, na een verandering in het leven, in een stressvolle periode, na een operatie of preventief ter voorkoming van klachten. Zie de pagina klachten waarbij voetreflextherapie effectief kan zijn.

Voetreflexologie is een complementaire geneeswijze

Complementaire zorg is aanvullende zorg. Dat wil zeggen, dat de zorg die geboden wordt, niet de reguliere zorg vervangt of in de weg staat. Integendeel. Voetreflex is een waardevolle aanvulling bij de reguliere behandelmethoden.

Neem als voorbeeld Mieke, een vrouw van 37 met maagklachten en brandend maagzuur. Onderzoeken van de huisarts hebben niets opgeleverd en het advies is om maagzuurremmers te gebruiken. Mieke wil graag van haar klachten af en past samen met een diëtiste haar eetpatroon aan. Mieke zal naast haar eetpatroon ook haar leefpatroon moeten aanpassen. Door de combinatie met voetreflexologie worden haar klachten inzichtelijk voor haar. Ze komt zowel lichamelijk als geestelijk tot rust, waardoor deze nieuwe leefstijl ook echt beklijfd.

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan gerust contact op.

Voetreflexoloog aan het werk

Tevreden cliënt

Achteraf is het een aanrader gebleken

In eerste instantie wist ik niet precies wat ik kon verwachten. Achteraf is het een aanrader gebleken. De sessies waren heel rustgevend en de interesse, vriendelijkheid en extra aandacht dat je van Ilse krijg gedurende de sessies, was erg belangrijk. Ik heb het als zeer positief ervaren. Tijdens de behandeling voel je je lichaam volledig ontspannen wat veel energie en rust geef.

Ilse geeft veel aandacht aan de klachten en legt duidelijk uit wat ze doet. Ze besteed ook veel tijd aan het uitzoeken wat de oorzaak van de stress is en geeft tips over hoe je met stress kunt omgaan. De rust en de energie dat je daardoor krijgt, is heerlijk.

María Parro de la Paz