Voetreflexmassage

Wat is het verschil tussen voetreflextherapie en voetmassage?

Eigenlijk is er niet zo heel veel verschil. In de behandelingen worden ook massages verwerkt. Dat verklaart de naam voetreflexPlus in mijn opleiding. Een diepgaande voetreflexbehandeling in combinatie met de weldadende kracht van een voetmassage. In deze massages worden de meridiaanbanen behandeld. Meridiaanbanen zijn banen in ons lichaam waar de levensenergie doorheen stroomt. Net zoals onze bloedsomloop, het lymfatisch-en zenuwstelsel. Deze levensenergie stroomt door ons lichaam en heeft invloed op de werking van onze organen. Als je elk orgaan gezond wil houden, moet de baan vrij zijn van blokkades.

De onderstaande ontspanningsmassages zijn een behandeling op zich. En duren ongeveer 50 minuten. Elke massage heeft zijn eigen doel en de werking hiervan kan zeer weldadend en helend zijn.

Chakra massage

Chakra’s zijn energiecentra van het lichaam. De 7 hoofdchakra’s bevinden zich in je lichaam. Elk chakra of energiecentrum is verbonden met zijn eigen stukje van het lichaam.

Elk chakra staat ook in verbinding met een hormoonklier, deze massage is daarom bij een hormoniale disbalans zeer effectief. Denk aan hormoongerelateerde klachten zoals PMS, maar ook aan zingevingsproblematiek die depressies tot gevolg kunnen hebben. Depressiviteit is op weg om de meest voorkomende psychische klacht in de westerse wereld te worden.

Metamorfose massage

Een metamorfose massage is niet gericht op speciale klachten of symptomen maar richt zich op oude blokkades die de mens verhindert verder te komen in het leven. Door deze blokkades op te ruimen kan de energie weer vrij stromen en kan de mens weer in beweging komen. Denk aan veranderingssituaties zoals ontslag of echtscheiding. Maar ook vruchtbaarheidsproblemen, huilbaby’s en traumaverwerking.

Aura massage

Behalve ons fysieke lichaam hebben we ook een energielichaam. Die bestaat uit lagen om ons heen. Zo hebben we een fysieke-, emotionele-, mentale- en spirituele laag. Deze aura massage bestaat uit het behandelen van de mens met zijn uitgaande energie.

Polariteitsmassage

Polariteitsmassage brengt een diepe ontspanning. Deze massage stimuleert de energiestroom in ons lichaam en maakt de spanningen in het lichaam los. Dit resulteert in een betere doorstroming van de energie.

Wil je meer informatie over deze massages of wil je graag een massage ontvangen? Neem dan contact op.

De voetrefelexoloog geeft een voetreflexmassage