Wat is handreflexologie

Handreflexologie is minder bekend dan voetreflexologie, maar de behandelmethode is hetzelfde. Ook hier worden de reflexzones behandeld, maar dan op de handen.

Wat doet handreflexologie?

Handreflex zorgt voor een betere doorbloeding, waardoor blokkades opgeheven kunnen worden en afvalstoffen het lichaam kunnen verlaten. Handreflex brengt verlichting bij spanning en stress. Het werken op de handen wordt vaak als meer intiem ervaren dan het werken op de voeten. De emotionele invloed bij het behandelen van de handen kan hierdoor groter zijn dan bij de voeten.

Voor wie is handreflexologie bedoeld?

Iedereen kan een handreflex behandeling ontvangen. Het grote voordeel van handreflex is dat je het ook zelf kan doen. Het is daarom ook niet ongebruikelijk dat een reflexoloog “huiswerk” op de handen meegeeft. Reflextherapie-Eindhoven maakt hier regelmatig gebruik van.

Soms zijn er omstandigheden waardoor de therapeut bewust handreflex inzet. Dit kan zijn wanneer een cliënt overgevoelige voeten heeft of bijvoorbeeld last heeft van schimmels, pscriasis en/of wratten aan de voeten.

Reflextherapie-Eindhoven maakt het meest gebruik van voetreflexologie. Echter sommige situaties of klachten zijn beter te behandelen door het gebruik van hand en/of oorreflexologie. De behandelmethode wordt altijd overlegd met de cliënt en alleen bij instemming van de cliënt toegepast.

Wil je graag een handreflex behandeling ervaren of meer informatie hierover ontvangen. Neem dan contact op.