Ik groei na iedere behandeling in meerdere opzichten

Een goede vriendin vertelde me over Ilse en de heilzame werking die haar behandelingen op haar gezondheid heeft. En dat vertelde ze niet voor niets.

Caudalaesie

Eind juli 2014 heb ik een caudalaesie opgelopen door een valpartij. Met spoed ben ik geopereerd. De gevolgen zijn nauw verwant aan een gedeeltelijke dwarslaesie. Daarom heb ik ook gevoelsverlies in mijn geval met name in mijn rechtervoet. Ook spierkracht in de benen en darmwerking zijn hierdoor aangedaan.

Dat maakte dat ik niet meteen een afspraak ging maken met Ilse, ik was het vertrouwen in mijn lichaam behoorlijk kwijt en daarbij werkte de dove voet dat verder in de hand. Nog volop in het revalidatieproces zittende -waar drie jaar voor kunnen staan- besloot ik toch na aandringen van mijn vriendin om het een kans te geven. Had ik dat maar eerder gedaan!

Ik groei na iedere behandeling in meerdere opzichten

Nu geloof ik ook dat er voor alles een tijd is, en ik was er op dat moment meer dan klaar voor. Dat is nu een half jaar geleden. De holistische werkwijze van Ilse maakt dat er weer deurtjes open gaan. Zij gaat uit van de mens in zijn totaliteit en neemt tijdens de behandeling ook de geest mee hierin. De gesprekken en daarbij de voetreflex behandeling maken het tot een compleet geheel. Of is het juist andersom? Het maakt uiteindelijk niet uit, feit is dat ik na iedere behandeling in meerdere opzichten groei. Ik ben beter gaan lopen, er is meer gevoel terug in mijn voet en mijn darmen gaan het steeds beter doen.

Ilse is een “mensenmens”

Ik besef tegelijkertijd dat ik veel geluk heb gehad, omdat veel van mijn lotgenoten zover niet komen. Echter geloof ik steeds meer in het herstellend vermogen van het lichaam als daarin op de juiste manier gefaciliteerd wordt. Daarbij heb je meerdere elementen nodig, en kan ik nu dankzij Ilse steeds beter toelaten dat mijn geest ook een en ander (essentieels!) opruimt zodat er ruimte komt om verder te genezen.

Ik zit in de lift!

Ilse is niet alleen een kundig therapeute maar ook nog eens een “mensenmens” waarbij ik me zeker geen nummertje voel maar juist oprechte betrokkenheid ervaar.

Suzanne, 42 jaar Eindhoven