Geweldig dat deze therapievorm zo ondersteunend kan zijn bij herstel!

Burn out

Vorig jaar werd ik plotseling volledig arbeidsongeschikt. De ene dag werkte ik nog met passie en plezier in de zorg, en de dag erna zat ik uitgeblust op de bank. Diagnose: burn out met depressieve kenmerken. Lange tijd vond ik het moeilijk om te accepteren dat ik hulp nodig had. De wachtlijst bij de GGZ was vrij lang. Gelukkig ontmoette ik Ilse in deze tijd. Bij haar voelde ik me in goede handen.

Groei als mens

De behandeling met voetreflextherapie was niet belastend en vaak leidde het tot een ontspannen moment; een zeldzaam iets in die heftige tijd. Ilse nam eerst de tijd om goed naar mij en mijn verhaal te luisteren. De klachten zag ze in verhouding tot wie ik was. Door haar behandelingen, merkte ik dat ik langzaam iets van de grote spanning en het schuldgevoel over mijn ziekte kon loslaten. Ze liet me zien dat mijn ziek worden niet alleen maar naar is, maar ook kan leiden tot verdere groei als mens. Daar heeft ze me bij geholpen en dat doet ze nog.

Moment van rust en vertrouwen

De behandeling bij de GGZ was goed en is afgesloten. Ik werk ondertussen weer maar ik ga nog regelmatig naar Ilse om in een moment van rust en vertrouwen steeds heler te worden als mens. Dat is een mooi, langdurig en pijnlijk proces. Geweldig dat deze therapievorm zo ondersteunend kan zijn bij herstel!

Karin (39 jaar), Waalre